Objavljeno: 09.11.2016 u 10:54 | Ostalo, Slike | Komentara:

Udovica je zatrudnila poslije smrti svog muža. Kada je otkrila ko je otac, SVI su ostali bez komentara…

Kada je Kristen Tripson ostala bez muža, ona i njeno dvoje dece ostali su u velikom bolu. Iako je još uvijek tugovala zbog gubitka, imali su neobičan razlog za slavlje… Kristen je izgubila muža Sema u septembru 2015. godine, kada je umro od raka. Zajedno su imali dvoje djece, Džeka i Alisu En.

Kristen-Tripson (2)

Uprkos Semovoj bolesti, par je imao želju da ima još djece. Alisa En je začeta vantjelesnom oplodnjom i nakon nje, par je imao još 4 smrznuta embriona. Kristen je nakon Semove smrti pokušala da zatrudni, ali nije uspjela. U februaru je pokušala ponovo i nadala se najboljem. Ovaj emocionalni momenat je podjelila sa svojom i Semovom majkom.

“Kako bismo Sem i ja imali još biološke djece nakon njegovog liječenja, morala sam da idem na vantjelesnu oplodnju. Ostala sam sa 4 embriona. Alisa En je bila naš prvi. Ponovo smo pokušali prošlog ljeta, ali sam ga izgubila vrlo rano. Tri sedmice nakon toga, Sema više nije bilo.”

Kristen-Tripson (3)

“Iako nismo pričali o njegovom kraju, pričali smo dosta o embrionima. Oni su za nas bili potencijalna djeca. Uvijek nam je to bio plan, šta god da se desi”.

“U proteklih 6 mjeseci ni jednom nije bilo sumnje šta ću da uradim. Čak i na intenzivnoj nezi kod njega, znala sam šta ću da uradim, da im pružim nadu za život.”

Kristen-Tripson (1)

“Prolazili su mjeseci pripremnog rada, i fizičkog i psihičkog. Moj doktor nas je dobro znao i nije bio iznenađen mojom odlukom. 9. februara, uz podršku moje i Semove mame, prenijeta su mi posljednja dva embriona.”

Kristen-Tripson (4)

“Bilo je mnogo suza i ljubavi u toj sobi. Par sedmica kasnije saznala sam da nosim jedno zdravo dijete. I to je bilo u redu. Na način koji ja vidim, Sem dobija jedno i ja dobijam jedno. Naravno, to je gorka i slatka stvar istovremeno. Ali to je bila naša odluka i ono što smatram jednim od najljepših blagoslova života. Presrećna sam i uzbuđena što ćemo u oktobru imati prinovu”, izjavila je Kristen.

Izvor: fokuzz.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: