Objavljeno: 08.11.2016 u 21:11 | Ostalo, Video | Komentara:

NEKAD SU GA SE BOJALI, A DANAS MU SE SMIJE ČITAV SVIJET: Legendarni borac postao predmet sprdnje: ‘Popio’ batine od pola metra nižeg protivnika!

Korejac Hong-Man Choi punih je šest godina izbivao iz borilačkih ringova. Borac koji je bio maskota i senzacija MMA turnira povukao se 2008. godine zbog visine od 218 centimetara. Nije imao puno uspjeha, često je gubio, a među onima koji su ga pobijedili bio je naš Mirko Filipović koji ga je svladao 2007. godine.

Hong-Man Choi

Nakon boksačke karijere Hong-Man Choi posvetio se pjevačkoj! S poznatom manekenkom i pjevačicom Kang-Soo Hee činio je ne baš uspješan duet pod imenom ‘Ljepotica i zvijer’, a dobio je nekoliko epizodnih uloga u akcijskim filmovima te je odradio nekoliko reklamnih kampanja. U svakom slučaju, ne baš uspješno.

Odlučio se vratiti boksu, krenuo je pobjedama protiv malo poznatih kineskih boraca, a sada se njihov sunarodnjak osvetio za te poraze. Inače, Hong-Man Choi izgubio je na turniru ‘Silk Road Hero Kickboxing’ od Zhou Zhi Penga. Choi je izgubio na bodove, ali problem je u tome što je Kinez od njega 90 kilograma lakši i 46 centimetara niži.

To je trebala biti neravnopravna borba, ali Kinez je dokazao i pokazao da veličina nije toliko važna. Na kraju je pobijedio odlukom sudaca na bodove, a Korejcu ne preostaje ništa drugo nego da čeka novu priliku za revanš.

Izvor: sportske.jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: