Objavljeno: 06.03.2016 u 20:48 | Pouke i poučne priče | Komentara:

Mama nije dala kćerki da priča sa ‘prljavim bajkerom’. Njegova reakcija je neprocjenjiva!

Sa svim svojim tetovažama, kožnim odijelima i motociklima, motociklisti često bivaju praćeni mrkim pogledima i biva im dodijeljena etiketa pripadnika bandi i podzemlja.

bajker-1

Ali često se ispod tog crnog, kožnog odijela krije veliko srce. Nakon sljedeće priče, uvjerićete se i sami tu činjenicu.

Nakon što je majka djevojčice spriječila da joj se jedan od ovih motociklista približi, ozlojeđeni čovjek je odlučio da objavi to na Fejsbuku i objasni neke stvari:

bajker-2

“Upućeno porodici u crvenom automobilu, koja je danas bila kod Tim Hortona,

Ja jesam muškarac težak 130kg, vozim motor i imam puno tetovaža. Po profesiji sam zavarivač, pijem, pušim i psujem, i kao da proždirem tvoju dušu čim me pogledaš.

Ali, ono što ne znate je da sam već 11 godina sretno oženjen i imam djecu koja me zovu “tata”. Takođe imam fakultetsku diplomu i svi su ponosni na mene. Rođaci nam rado dolaze u goste. Kada je moja kćerkica slomila ruku, plakao sam…

Čitam knjige, pomažem ljudima i ponosan sam na našu vojsku.

Slkedeći put kada se osmokehnem vašoj kćerki i kažem joj “Zdravo” a vi je uhvatite za ruku i kažete “Ne draga, nemoj pričati sa tim prljavim bajkerom, skloni se” ZNAJTE da ste povrijedili moja osjećanja.

Ovaj prljavi bajker možda će prvi uletjeti u tvoju zapaljenu kuću, i spasiti kućnog ljubimca tvoje kćerke! – L.P.”

Ove lijepe riječi bile su odlična lekcija, koja je obišla cijeli svijet – motociklista nam je pokazao koliko je zapravo važno sagledati nečiju unutrašnjost, prije nego što osudimo čovjeka samo na osnovu njegovog fizičkog izgleda.

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: