Objavljeno: 26.02.2018 u 22:51 | Pouke i poučne priče | Komentara:

Za ovu priču potrebna vam je samo jedna minuta, a pamtit ćete je do kraja života!

Jednog dana, jedan je slijepi čovjek sjedio na stepenicama jedne zgrade, sa šeširom blizu svojih stopala i jednim natpisom na kome je pisalo: “Slijep sam, molim vas pružite mi pomoć.“

prica

Jedan slučajni prolaznik, igrom prilika stručnjak za reklamu, koji je tuda prolazio, zaustavio se zapažajući da se u šeširu nalazi samo nekoliko metalnih novčića.

Sagnuo se da bi mu pružio novac, zatim je, i bez pitanja za dopuštenja, uzeo karton, okrenuo ga ispisavši novi natpis.

Tijekom popodneva slučajni se prolaznik vratio do slijepog čovjeka i vidio kako je sada njegov šešir pun novčića i novčanica. Slijepi ga je prosjak, prepoznavajući ga po koraku, upitao nije li on bio taj koji je nešto napisao na kartonu i što je to mogao napisati.

Na to je prolaznik odgovorio: “Nisam napisao neistinu…, samo sam napisao tvoju poruku na drugačiji način“, nasmiješio se i izgubio u gužvi. I tako slijepi čovjek nije saznao da je natpis jednostavno glasio: “Danas je lijep dan … a ja ga ne mogu vidjeti.“

Izvor: novizivot.net

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: