Objavljeno: 24.12.2016 u 10:37 | Ostalo | Komentara:

Nije znao što je to: Punih 25 godina razbijao orahe – ručnom granatom

Jedan Kinez uspio je dugih 25 godina varati smrt, tek nedavno shvativši da je misteriozni alat kojim je dugi niz godina razbijao orahe ustvari – ručna granata.

granata

Muškarac iz sela Ankang u kineskoj pokrajini Shaanxi postao je svjestan smrtonosne opasnosti tek nakon što je lokalna policija stanovnicima podijelila letke na kojima su bile fotografije ilegalnog oružja koje ne smiju posjedovati.

Jedan od prikazanih predmeta iznimno je nalikovao seljakovom vjernom alatu za razbijanje oraha kojeg je koristio 25 godina. Oružje mu je darovao prijatelj, javlja kineska agencija Huanqiu, a ručna granata nije prethodno detonirala. Policija nije sigurna ima li u njoj još uvijek eksploziva.

“Stabilnija je od Samsungovog uređaja”, našalio se jedan od komentatora na kineskoj društvenoj mreži Weibo, dok se drugi zapitao zašto bi mu prijatelj uopće darovao potencijalno smrtonosnu napravu.

Izvor: net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: