Objavljeno: 28.12.2017 u 14:28 | Ostalo, Pouke i poučne priče | Komentara:

Na samo nekoliko koraka od vrha planine počeo je da pada u ponor TADA MU SE UKAZAO BOG I UPITAO…

Ovo je priča o planinaru koji je želio da se popne na najvišu planinu. U tu pustolovinu se upustio nakon dugih godina pripremanja. Pošto je svu slavu želio samo za sebe, odlučio je da će se na planinu da se popne sam.

planinar

Počeo je da se uspinje. Vrijeme je prolazilo, spuštao se mrak. Umjesto da potraži utočište gdje bi prespavao, nastavio je s uspinjanjem, sve dok se nije potpuno smračilo. Neprozirna noć je zagrlila planinske vrhove.

Svuda oko njega bila je gusta tama. Nebo i mjesec su bili prekriveni teškim crnim oblacima, nije se vidio ni prst pred nosom. Dok se uspinjao, samo nekoliko koraka prije vrha okliznu se i poče da pada strahovitom brzinom.

Mogao je da vidi samo crne tačke i osjeća silu teže koja ga je vukla prema dole.

U trenutku očajničkog straha, pred očima mu se počeše odigravati svi lijepi i ružni trenuci njegovog života. Zastade mu dah. Kada je već pomislio da će umrijeti, osjeti iznenada kako ga zaustavlja uže za koje je bio privezan.

Njegovo tijelo je visilo u vazduhu. Sve što ga je držalo bilo je uže. U tom je trenutku povikao:

-„Bože, pomozi mi!“

Odjednom se s neba začu dubok glas koji mu odgovori:

-„Šta želiš da učinim?“

-„Spasi me, Bože!“

-„Zaista vjeruješ da te mogu spasiti?“

-„Naravno da vjerujem!“

-„Onda preseci uže za koje si privezan.“

-„Molim?!“

-„Presjeci uže za koje si privezan.“

Nastala je duga tišina. Čovjek je na kraju ipak odlučio da će se ipak držati za uže svim svojim snagama. Spasioci pričaju kako su sljedećeg dana pronašli planinara mrtvog, smrznutog.

Njegovo tijelo je visilo na užetu, za koje se grčevito držao… samo tri metra od zemlje!

Izvor: savjetnikuspjeha.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: