Objavljeno: 28.11.2016 u 10:50 | Ostalo, Slike | Komentara:

Izgleda vam kao običan prizor majke koja vodi dijete u školu? Kada čujete istinu, RASPLAKAĆETE SE!

Mnogim umornim majkama očajnički treba odmor od dosadne i ponavljajuće svakodnevnice, ali da istovremeno njihovo dijete ne pati zbog toga. Jedna majka koja je, kao i svakog dana, vodila svoje dijete u školu istim putem, u isto vrijeme, upravo je razmišljala o tome.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Razmišljala je o tome kako je sve dala za svoje dijete, i sve svoje potrebe prilagodila njegovim. Pored njega, ima i mlađe dijete zbog koga mjesecima noćima ne spava. Ali, sve to uspijeva da izdrži jer ima izvor iz koga crpi snagu, a riješila je da u pismu otkrije mamama širom svijeta koji je to izvor.

Pismo je nazvala „Posljednji put“ i objavila ga na internetum a evo kako ono glasi:

- Kada po prvi put zagrlite dijete, promijenićete se iz korijena. Sigurno ćete povremeno poželjeti da budete ona stara, bez obaveza, odgovorna samo za sebe. Sada vam se život svodi na mijenjanje pelena i slušanje plača. Stalno gunđanje i suze. Život vam djeluje kao beskrajni krug istih radnji. Ali ne zaboravite…

… postoji posljednji put za sve. Doći će dan kada ćete posljednji put nahraniti dijete. Jednom će vam zadrijemati u krilu, a nećete biti ni svjesni da će to biti posljednji put. Biće i posljednjeg puta da im perete kosu ili ih držite za ruku dok prelazite ulicu. A onda im više nećete trebati za te radnje. Više im neće trebati vaš zagrljaj. Jednom ćete ih odvesti u školu, a sljedećeg jutra će vam reći da mu ne treba vaša pratnja.

Činjenica je da ne znate kada će se desiti taj posljednji put. Čak i kada dođe do toga, nećete odmah shvatiti da vam se to dešava. Zato, kada proživljavate te trenutke, gledajte da imate na umu da je njihov broj ograničen. Sada vam djeluju dosadno, ali jednom ih više neće biti. A tada ćete poželjeti da ih doživite makar još jednom.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: