Objavljeno: 29.09.2013 u 20:50 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Sirup od cikle za bolju krvnu sliku

sirup-od-cikle-300x241Ovaj sirup je veoma zdrav i namijenjen osobama koji imaju lošu krvnu sliku. Nakon dva mjeseca uzimanja ovog sirupa itekako ćete vidjeti rezultate.

Sastojci za pripremu sirupa: 1 kg cikle, pola kilograma mrkve, 3 manje naranče ili samo 2 ako su velike (u manjima ima više soka), pola kilograma kiselih jabuka, 1 limun i 500 grama domaćeg meda.

Priprema sirupa ide po receptu: Ciklu, mrkvu i jabuke oljuštiti i isjeckati na manje komade i ubaciti u sokovnik i iscijediti sok. Posebno limun i naranču iscijedimo i dodamo u sok iz sokovnika, dodamo med (najbolji je lipov, bagremov ili livadski med). Sve povremeno miješamo da se med ujednači sa sokom.

Sirup pretočiti u boce. Dobije se oko jedan i po do dva litra sirupa. Ovaj sirup uzimajte svako jutro na prazan želudac oko 1 dcl razblažen sa vodom jer je ovako mnogo sladak. Ukusan je, veoma hranljiv i zdrav.

Izvor: www.kakolijeciti.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: