Objavljeno: 29.09.2013 u 12:35 | Hrana i piće | Komentara:

Još jedan kreativan način pripreme jaja: Ispecite ih u rerni u kalupu za mafine, evo kako

Ako imate veliku porodicu ili jednostavno potrebu da odjednom napravite više jaja, a tava za prženje nije pravi izbor, onda će vam se dopasti ova ideja.

Pečenje jaja u rerni je odličan način da se više njih pripremi odjednom, a i brzo i jako jednostavno. Osim što ih možete peći ovako slobodne od ljuske, možete ih peći i u ljusci. Ova fora idealna je za one koji žele brzo pripremiti više jaja za djecu u školu, za doručak na poslu…

Priprema
Potreban vam je kalup za mufine. Prije jaja, posudice premažite maslacem ili uljem, da ih kasnije lakše odvojite nakon pečenja. Možete dodati i listiće špinata, malo luka, začine po želji, sir i slično. Budite kreativni. Sve spremno stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i ostavite da se peče 15-20 minuta.

Izvor: namirnice.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: