Objavljeno: 25.10.2014 u 9:21 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Recept domaće masti protiv bolnih zglobova: Pomaže već poslije prvog nanošenja

Svima nama su poznati bolni osjećaji u zglobovima.Obično bol osjećamo u koljenima, ramenima, laktovima. Osjećamo se slomljeno. Poslije četrdesete vjerujemo da je to popratna pojava starenja. A što ako se bolovi pojavljuju sa 25-30 godina? I to je starost? Naravno, razloga može biti više – traume, preopterećenja, lomovi, artritis, reuma, ali sada nećemo raspravljati o tome, nego kako se riješiti bolova u zglobovima.

mustard-in-white-container

Ovo je recept ruske narodne medicine. Priprema se od jednostavnih sastojaka, koje u kuhinji imamo svi. Recept je zaista djelotvoran i pomaže već poslije prvog nanošenja.

Domaća mast protiv bolnih zglobova – recept

Sastojci

1 žlica meda
1 žlica senfa (ljutog)
1 žlica sitne soli
1 žlica vode

Sve temeljito promiješajte do homogene smjese. Stavite u praznu kutiju od kreme ili u neku drugu ambalažu. To će biti vaša spasonosna mast.

Primjena

Bolno mjesto dobro namazati ovom mašću i napraviti oblog, odnosno staviti najlonsku vrećicu i zavezati toplim, najbolje vunenim šalom. Tako držati 1,5-2 sata. Proceduru je najbolje raditi pred spavanje, da bi nakon uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju. Ujutro isprati. Ne ograničavajte se jednim tretmanom, ponovite ga 4-5 dana uzastopno. Efekt ćete osjetiti već nakon prve procedure. Poslije ponavljajte po potrebi. Masti će biti za nekoliko dana. Čuvajte je u hladnjaku.

Kako ovo djeluje?

Nećete vjerovati što sve liječi senf…. Ovaj ukusan začin se pravi od ljekovite biljke gorušice ili žgaravice. Pored toga što se koristi u medicini protiv bolnih zglobova, možete ga koristiti iu druge svrhe. Kada se opečete, nanesite deblji sloj i bol će nestati. Ako vas zaboli glava, namažite ga na čelo i sljepoočnice. Kada se prehladite i grebe vas grlo ili ste promukli, progutajte žličicu senfa.

Probajte!

Izvor: atma.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: