Objavljeno: 27.10.2014 u 17:57 | Hrana i piće, Zanimljivosti | Komentara:

Pogrešno ste pržili jaja cijelog života, pogledajte kako se to ispravno radi!

Prženje jaja se često smatra najjednostavnijim poduhvatom u kuhinji, ali istina je da se mnogi ljudi suočavaju sa jednim problemom. Jaje na oko često s donje strane bude preprženo, a gore ostane živo. Ako se i vama to dešava, rešenje je jednostavno – koristite poklopac.

L.V. Anderson, kuharica sa sajta “Slejt” objašnjava da korišćenje poklopca omogućava da se jaje ravnomjerno isprži. Tačnije, para će pomoći gornjoj strani jajeta da se buklano skuha, pa neće biti ljugavog, providnog gornjeg sloja – koji mnoge ljude nervira.

Jaja uvijek pržite na srednjoj temperaturi, nikako na jakoj koja će brzo spaliti donju stranu jajeta. Ako volite da žumance bude tečno, jaje služite odmah nakon što bjelance prestane da djeluje tečno. Ako, pak, volite da žumance bude tvrđe, jaje sklonite sa ringle, ali ostavite da odstoji poklopljeno još nekoliko minuta.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: