Objavljeno: 26.03.2014 u 17:47 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Prirodni lijek protiv glavobolje bolji i od Aspirina

Glavobolja je najčešća tegoba modernog čovjeka koju uzrokuju stres, umor, preopterećenost organizma. Neizdrživi pritisak u glavi brojni imaju naviku olakšati brzopoteznom spasiteljicom, tableticom aspirina. A upravo glavni sastojak spasonosne tablete salicin koji umiruje bolove nalazi se u poznatom orašastom plodu. Šaka badema prirodni je aspirin, naime njihov učinak traje dulje, a nepoželjnih reakcija nema.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Glavobolja obično nastaje u zatiljku i uzrokuje slabiju koncentraciju, razdražljivost i malaksalost. S obzirom da su simptomi glavobolje najčešće stres, napetost, gripa, prehlada, upala sinusa i probavne smetnje stručnjaci neugodnu pojavu tretiraju kao simptom, a ne kao bolest.

Tim više brojni olakšanje za glavobolju traže u alternativnim metodama poput meditacije, ispijanja vode, opuštanja ali i u hrani. Naime aspirin, najčešći brzopotezni uklonitelj bolova u glavi jednako učinkovito može zamijeniti šaka badema.
Salicin je protuupalna aktivna tvar koju badem sadrži u velikoj količini, a s obzirom na učinkovitost koju ima u otklanjanju bolova brojni ga nazivaju i prirodnim Aspirinom. Osim toga, bademi sadrže visoku razinu magnezija, koji je važan za bolji protok kisika i nutrijenata u organizmu što pomaže da se mišići opuste i smanji razdražljivost.

Šaka badema, točnije 10-12 komada dnevno ublažava i sprječava glavobolje, a orašasti plod možete jesti sirov, ili namočen preko noći u vodi pa dodan u obrok.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: