Objavljeno: 29.03.2014 u 19:58 | Hrana i piće, Recepti | Komentara:

Pečeni krompir na potpuno novi način

Više nemate ideja kako da pripremite krompir kao prilog? Mi vam donosimo potpuno novi način koji će oduševiti i vas, a ni klinci se neće buniti.

krompir-700x352

Verujemo da vam je prženje krompirića i pravljenje pire krompira više nego dosadilo i zato smo za vas na blogu Seasatwithfood pronašli savim novi način za pripremu pečenog krompira.

Radi se naime o krompiru napravljenom na švedski način, prepun je ukusa, izvana hrskav, a iznutra divno mekan.

Potrebni sastojci:

  • 6 krompira srednje veličine
  • 2-3 čena bijlog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 30 g putera
  • Morska so, svježe mljeveni biber

Krompir dobro operite, ne morate ga guliti posebno ako je u pitanju mladi krompir, a rernu uključite da se grije na 220C.

Krompire režete tako da ga stavite na desku za rezanje i sječete na tanke šnite, ali ne idete skroz do kraja, jer krompir treba da bude u jednom komadu, 3-4 milimetra pre kraja stanite sa sječenjem. Pogledajte video kako da isečete krompir:

Kad ste isjekli krompir poslažite ga na pleh za pečenje, između šnitica stavite malo bijlog luka i putera, prelijte krompir maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pecite otprilike 40 minuta.

krompir2

Ovako pripremljen krompir možete poslužiti uz meso, ali i kao grickalice uz pivo sa malo kajmaka i svježeg sira.

Izvor: lifepressmagazin.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: