Što vam dermatolozi neće reći, a dobro je da znate

Objavljeno: 24.11.2013 u 12:18 | Ideje i Savjeti, Zdravlje | Komentara:
Photo ThinkstockI dermatolozi imaju znanja koja nisu toliko krucijalna da podjele s vama na pregledu, ali vam mogu biti itekako od koristi. Na vašem licu se može vidjeti na kojoj strani spavate. Ako spavate na boku ili trbuhu na stvaraju se ...

Opširnije

Pokrenite rad želudca

Objavljeno: 23.11.2013 u 15:36 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:
ravan_stomakOvi jednostavni savjeti pomoći će vam da se riješite nadutosti u trbuhu, grčeva i mučnine. Želudac ne podnosi stres, alkohol, pušenje, suviše obilne, presoljene obroke i industrijsku hranu, jer otežavaju njegovo funkcioni...

Opširnije

Gusta (krem) juha od buče

Objavljeno: 23.11.2013 u 15:32 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:
juha_od_bučeSkuhajte veće kocke buče bez kore i posolite prstohvatom soli. Kocke poslažite u posudu s vrlo malo vode, tako da se buča više pari. Kuhanu buču izmiksajte ili izgnječite vilicom, dodajte vode do željene gustoće juhe i ka...

Opširnije

Kako liječiti kurje oko?

Objavljeno: 22.11.2013 u 14:24 | Ideje i Savjeti, Zdravlje | Komentara:
njega_stopalaKurje oči se javljaju kod korištenja tijesne obuće. Na mjestu pritiska raste rožasta koža koja postaje sve deblja, što dovodi do toga da se u kožu uvuče šiljasti čunj. Taj šiljasti čunj zovemo kurje oko. Da bi izbjegli...

Opširnije

Ovi dijelovi tijela blistaju kad jedete luk

Objavljeno: 22.11.2013 u 14:18 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:
crveni_lukLuk je bogat kalcijem, fosforom i askorbinskom kiselinom, odnosno vitaminom C, ali i sumporom i njegovim spojevima, koji su odgovorni za neugodan miris. Ipak, to mu nije mana jer sumpor ima pozitivan utjecaj na zdravlje. Jedete li...

Opširnije

Upoznajte Himalajsku sol – najzdraviju sol na svijetu!

Objavljeno: 21.11.2013 u 23:30 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:
himalajska-solHimalajska sol je jedina sol koja ima savršenu kristalnu strukturu. Iz takve kristalne strukture naše tijelo bez velikog napora može lako i jednostavno apsorbirati sve vrijedne minerale i elemente u tragovima. Himalajska sol je...

Opširnije

Zašto je bolje jesti zelene banane i hladan krumpir

Objavljeno: 20.11.2013 u 23:11 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:
zelčenilo_zenaMislite na zdravlje, pa mrkvu kuhate na pari, ohlađeni krumpir vam je sumnjiv, pa ga bacate, a često zaboravite skinuti lonac s vatre i redovito prekuhate tjesteninu? Stručnjaci smatraju da možete i bolje. Hladan krumpir Čim ...

Opširnije

Pčelinji proizvodi kao prirodni lijek

Objavljeno: 20.11.2013 u 23:08 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:
pčela300x211Zahvaljujući obilju vitamina, minerala i amino-kiselina, med i ostali pčelinji proizvodi nezamjenljivi su saveznici u očuvanju zdravlja. Moderna medicina odavno je potvrdila ono što su drevni fitoterapeuti znali još prije nek...

Opširnije

Gljive: Sve blagodati šumskog mesa

Objavljeno: 19.11.2013 u 10:04 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:
Foto: Gulliver/ThinkstockOsim što su toliko ukusne da u trenu mogu obogatiti baš svaki obrok, gljive je vrlo zdrava u hranjiva namirnica koja bi se svako toliko trebala naći na vašem tanjuru. Naime, samo 80 grama gljiva sastavom može zamijeniti jedan...

Opširnije

Najbolji umak koji možete pojesti za zdravo srce

Objavljeno: 19.11.2013 u 10:00 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:
Photo: thinkstockTajna zdravog srca i mozga krije se u jednostavnom umaku od rajčice, češnjaka, crvenog luka, maslinovog ulja i kukuruznog brašna koji može spriječiti pojavu srčanog i moždanog udara. Mediteranska tajna dugovječnosti i zdr...

Opširnije