Objavljeno: 23.11.2013 u 15:32 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Gusta (krem) juha od buče

juha_od_bučeSkuhajte veće kocke buče bez kore i posolite prstohvatom soli. Kocke poslažite u posudu s vrlo malo vode, tako da se buča više pari. Kuhanu buču izmiksajte ili izgnječite vilicom, dodajte vode do željene gustoće juhe i kad uzavre ubacite sjeckani mladi luk ili peršinovo lišće i juha je gotova.

Ovu juhu rado jedu čak i osobe koje svakog dana jedu teške mesne juhe i druga masna jela. Istim postupkom može se napraviti gusta (krem) juha i od pečene buče.

Izvor: biljke-kao-lijek.blogspot.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: