Objavljeno: 24.10.2013 u 21:56 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Liječenje uz pomoć vina

casa_vinaVina i pripravke s vinom konzumiramo vrlo oprezno kako ne bi liječenje s doduše ugodnim lijekom dovelo do još opasnije bolesti – ovisnosti o alkoholu.

Zbog alkohola, vino i pripravke od vina ne dajemo djeci!

Za pripremu ljekovitih napitaka uzimamo uvijek dobro, plemenito vino, kakva su primjerice rebula, rizling, barbera, itd. Pjenušci nisu pogodni, kao ni vino samoniklih loza (izabela). Najčešće upotrebljavamo bijelo vino. Ljekovito bilje ostavimo u vinu do 30 dana na hladnome, te u međuvremenu nekoliko puta promiješamo. Matičnjak i pelin stavljamo uvijek da odstoji u crnome vinu 8 do 10 dana.

Uzmemo pola litre dobroga vina i u njemu namočimo do vrha punu čajnu žličicu suhe ili pet žličica svježe biljke. Pripravak s vinom konzumiramo nakon jela u manjim količinama, i to pola čaše ili čašice.

Uvijek valja imati na umu da je u pripravku alkohol, stoga takve pripravke djeci uopće ne dajemo, a u odraslih uzimamo u obzir liječničke savjete.

Izvor: biljke-kao-lijek.blogspot.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: