Objavljeno: 28.10.2014 u 9:52 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Doručak za mršavljenje. Za mjesec dana 5 kilograma manje.

Ovo je jedan od najzdravijih i najukusnijih doručka, jer u sebi sadrži vitamine i minerale koji poboljšvaju izgled kože, kose, normalizuju metabolizam i snaži organizam. Ovaj svakodnevni doručak pomoći će eliminaciji nečistoća iz organizma i očistiti crijeva.

Bezuslovno rješava problem lijenjih crijeva i opstipacije, sagorijevanje masnih naslaga i normalizuje težinu. Poslije mjesec dana konzumiranja ovog koktela, lako ćete izgubiti 3-5 kilograma suviše težine.Ten kože, kosa i nokti postaju zdravi i lijepi, a stomak će se polako «istopiti»

dorucak

Za pripremu ovog doručka biće potrebno :

– 300 ml kefira (ili nemasnog jogurta)
- 2 supene kašike ovsenih pahuljica
- 1 kafena kašika samljevenog lanenog sjemena
- 1 kafena kašika kakaoa u prahu
- 5-7 mesnatih suhih šljiva

Priprema doručka:

Doručak se priprema uveče za sutradan.
Prelijte sa malo kipuće vode (100 ml) suhe šljive. Poklopite i ostavite na 5-10 minuta.
Za to vrijeme u činiju staviti ovseni pahuljice, samljeveno laneno sjeme i kakao. Preliti kefirom i dobro sve izmiješati.
Nabrekle šljive sitno isjeckajte (možete u blenderu do stanja „pirea“ ili u super secku, ili ručno) i dodajte u prethodnu sjmesu.
Dobro izmiješajte i ostavite u frižider.
Ujutro izvadite iz frižidera i uživajte u svom zdravom i ukusnom doručku. Rezultati će ubrzo biti vidljivi.

Prvih dana možete imati „zanimljive“ osjećaje u stomaku:), ali to će proći. Vaš digestivni trakt počeće da radi kao sat!

Izvor: uspesnazena.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: