Objavljeno: 15.12.2013 u 20:22 | Hrana i piće, Zdravlje | Komentara:

Bolje od bakinih savjeta – lijekovi iz kućne radinosti za brži gubitak kilograma

Danas vam predstavljamo šest zdravih namirnica koje će vam pomoći kod gubitka težine. Ne očekujte da ćete pojesti jedan češanj češnjaka i izgledati kao manekenka, ali zgodno je ponekad promijeniti neke navike. Pogotovo one loše!

Foto: thinkstock.com

Foto: thinkstock.com

Češnjak
Bijeli luk je u povijesti bio korišten za sve – od sprečavanja gripe do lijeka protiv kuge. Sirovi češnjak je izvrstan za sprječavanje niza bolesti, usporava rast bakterija te uspješno uništava bakterije, viruse i gljivice. Vrlo je učinkovit kao sredstvo protiv prehlada i hunjavica, a izvrstan je i za smanjenje kolesterola u krvi. I tjeranje djevojaka željnih poljubaca, ali to je nedostatak…

Bademi
Najzdraviji od svih orašastih plodova. Istraživanjima je utvrđeno da se kile brže gube ako je u prehranu uključen badem. Osim toga, pomaže i u regulaciji krvnog tlaka.

Ocat
Neka istraživanja govore u korist toga da ocat ubrzava metabolizam, dakle istodobno i pomaže tijelu u procesu probave i sagorijevanja kalorija.

Jalapenos
Slično kao i ocat ubrzavaju metabolizam, kao i mnogi začini ovog tipa. Ljuto je zdravo!

Ulje noćurka
Ulje se dobiva iz biljke istog imena i sadrži esencijalne masne kiseline koje pomažu metabolizmu. Usto pomaže u borbi protiv kolesterola, umora, regulira razinu hormona, i još mnogo toga.

Sjemenke lana i pinjoli
Vrlo su zasitni i smanjuju apetit. Sjemenke lana sadrže i omega3 masne kiseline i vlakna što je svakako dobro za tijelo.

Izvor: punkufer.dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: