Objavljeno: 09.06.2016 u 19:40 | Lifestyle | Komentara:

UZMITE OVO 2 PUTA DNEVNO I SMRŠAJTE BEZ VJEŽBANJA!

Ako želite izgubiti na težini, onda treba probati ovaj recept. To je vrlo jednostavan i lak recept za napraviti, a ne treba puno sastojaka.

smrsaj

Nakon što ovu mješavina napravite možete je čuvati u frižideru. Najbolje je da je napravite u jutarnjim satima i konzumirate svako jutro prije doručka. Treba koristiti prirodni i kvalitetan med, i vrlo je važno odabrati pravu vrstu cimeta kako bi vam dalo rezultate koje želite.

KUĆNI NAPITAK ZA MRŠAVLJENJE I SAGORIJEVANJE MASTI NA STOMAKU

Potrebni sastojci:

-2 kašika cimeta
-1 kašičica meda
-1 litar vode

Priprema:

Napravite mješavinu cimeta, meda i vode u maloj šerpi. Stavite mješavinu na vatru da prokuha. Zatim filtrirajte tečnost u šolju i podijelite na dva dijela.

KAKO KORISTITI OVAJ NAPITAK

Najbolje vrijeme za konzumiranje ove mešavine je pola sata prije nego doručka i pola sata prije odlaska u krevet. U slučaju da napravite previše, ne treba baciti mješavinu, samo čuvati za sljedeći dan. Mora se uzeti na prazan želudac. Ovaj prirodni napitak čisti vaše tijelo, ali i pomaže vam u gubitku težine, bez donošenja bilo kakve promjene u ishrani.

KORISNI SAVJETI

Držite ove korisne savjete na umu:

Prema nekim stručnjacima, možete dodati sirovi med nakon što je voda kuvana kako bi zadržali hranjive tvari.

Morate znati da možete lako izgubiti 3-5 kilograma u roku od tjedan dana bez mijenjanja bilo šta drugo u okviru svoje dijete. Rezultati su različiti zbog cimeta. Postoje tri vrste cimeta dostupan u trgovinama: Ceylon cimet, indonezijski cimet, i Cassia cimet.

Morate znati da, iako Cassia se prodaje kao cimet, to zapravo nije isti začin i može, dakle, proizvesti različite rezultate. Pored toga, Cassiu nikada ne treba koristiti u visokim dozama na duži vremenski period.

UTICAJ NA TIJELO

Mješavina cimeta u prahu i meda sprečava nakupljanje masti u organizmu, kažu stručnjaci. Med je antioksidans zbog fitohemikalija, koje pomažu da se neutrališu slobodni radikali.

Cimet može uticati na razinu šećera u krvi i na način na koji se obrađuje, što daje vašem tijelu bolje šanse da ga probavi a da ga na takav način ne pretvori u masti. Prema nekim stručnjacima, abdominalna masa je osjetljivija na efekte cimeta u odnosu na druge tjelesne težine.

Izvor: dokazano.net

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: