Objavljeno: 13.07.2016 u 11:34 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Svako jutro cijele godine pila sam toplu vodu s medom i limunom. Evo šta mi se desilo…

Prije godinu dana pića od limuna i meda kupovala sam u pakovanjima, samo kada sam imala grip. Nisu mi baš pomagala, pa sam se odlučila na promjenu. I doživjela fascinantne rezultate!

limun-med2

Pravi limun i med u toploj vodi sasvim su drugo iskustvo. U narednih 12 mjeseci pokušala sam da vidim da li je to zaista čudotvoran napitak kao što kažu. Mogu da kažem da sam potpuno preobražena, a evo i zašto.

Nisam imala prehladu, grip ili stomačne bolove cijelu godinu

Ranije sam imala rane znakove bolesti kao što su umor, kijavica, groznica. Bilo je umora i nekoliko glavobolja i kada sam počela da pijem ovaj eliksir, ali gotovo da nisu bili vrijedni pomena. Sada se kunem u limun i med. Nosim ih i kada idem da ostanem kod prijatelja ili odsjednem u hotelu.

Kafa mi više nije potrebna, postala sam jutarnji tip

Kada ujutru unesem med i limun u organizam, nemam glavobolje niti žudnju za kofeinom u toku dana. Imam više energije za radni dan i smijem se od ranog jutra.

Ljudi oko mene postali su zdraviji

Trebalo je ubjediti porodicu i prijatelje da im limun i med mnogo mogu pomoći i spriječiti razne bolesti. A kada su probali, povjerovali su mi. Divan je osećaj kada pomognete bliskim osobama nečim jednostavnim i dostupnim.

Napitak od jednstavnih a vrijednih sastojaka štitiće vas od infekcija, poboljšaće vam varenje, vašu kožu će učiniti ljepšom.

MOJ RECEPT

Sok od polovine svježeg limuna, 1 kašičica organskog meda, 1 šoljica prohlađene prokuvane vode, dovoljno tople da se med u njoj otopi.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: