Objavljeno: 09.06.2014 u 18:53 | Lifestyle, Recepti | Komentara:

Snježna kraljica torta

Višnje za pripremu torte treba dobro ocjediti. Vodite računa da voće u tijesto dodajete veoma pažljivo, sporo mješajući, kako višnje ne bi obojile tijesto. Ako ne želite da višnje tokom pečenja ne padnu na dno posude, prije nego što ih dodate u tijesto, blago ih pospite brašnom.

snjezna-kraljica-torta

Sastojci:

500 ml mlijeka

2 želatina

300 g šećera

500 g šlaga u prahu

800 ml mlijeka

200 g mljevenog keksa

100 g čokolade

100 g rendane čokolade

600 g višanja

Priprema:

Želatin razmutiti sa 200 ml mlijeka. Zagrijati 300 ml mlijeka i šećer, dodati masu sa želatinom i kratko prokuhati. Ostaviti u zamrzivač da se što prije stegne. Dotle umutiti šlag sa mlijekom. Postepeno uz stalno mućenje dodavati kašiku po kašiku stegnutog želatina. Smjesu podijeliti na tri dijela i u jedan dio staviti keks, a u drugi otopljenu prohleđenu čokoladu. Okrugli kalup posuti sa polovinom rendane čokolade. Staviti fil sa keksom, poređati polovinu ocjeđenih višanja, zatim čokoladni fil, preostale višnje i bijeli fil. Posuti preostalom čokoladom i ostaviti tortu u frižider da se dobro stegne.

Prije služenja dekorisati tortu.

Izvor: zenskikutak.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: