Objavljeno: 24.04.2016 u 18:51 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Savjeti: Napravite detoksifikaciju i izbacite otrov kroz stopala

Ulošci za stopala koja se koriste za detoksifikaciju organizma, prvo su izumljeni u Japanu. Oni se lijepe na stopala pred spavanje, a ujutro, kada ih skinete, trebali biste primijetiti opasne toksine koji su eliminirani iz vašeg organizma, piše Milifestyle.

noge_scr

Vjeruje se kako umanjuju zamor, bol zglobova, glavobolje… A možete ih napraviti i sami. Potrebni su vam: luk, bijeli luk, voda, samoljepljiva gaza, pa ako vam je potrebno to sve držati na mjestu i potrošne čarape.

Isjeckajte luk i stavite u vodu koja se zavrila, te ostavite da se kuha još 10 minuta. Ostavite da se smjesa ohladi 20 minuta. Uspite smjesu u gazu dovoljno da se navlaži, ako ima previše tečnosti, iscijedite je. Postavite na stopala tako da se ne odlijepi i isprobajte!

Mada, moramo vas upozoriti, da mnogi ne vjeruju u ovaj oblik detoksifikacije. No, ne škodi probati.

Uglavnom se preporučuje da zalijepite uloške pred spavanje i da ih sklonite ujutro. Vjeruje se da se ovim načinom spriječava zamor, bolovi u zglobovima i glavobolje.

Ujedno, možete napraviti i kupku u koju ćete dodati soli, piše Cuisineandhealth.

Izvor: radiosarajevo.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: