Objavljeno: 21.07.2016 u 10:24 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Recite nam kakvi su vam nožni prsti, otkrićemo vam kakva ste osoba (FOTO)

Jeste li znali da vaši nožni prsti mnogo toga mogu da kažu o vašoj ličnosti, ali i zdravlju? Barem tako tvrde pojedina istraživanja.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

PALAC

Ako vam je palac mnogo duži od ostalih prstiju, pametni ste, kreativni i očas posla se snađete u problematičnim situacijama. Stvari sagledavate iz drugačijih uglova. Loša strana ovoga je da često imate poteškoća da se fokusirate i često ne razradite plan do kraja.

Ukoliko vam je palac mali, to znači da ste sjajni u obavljanju više poslova istovremeno. Možete da šarmirate baš svakoga kako biste plesali na vašu melodiju i vrlo ste efikasni.

DRUGI PRST (DO PALCA)

Ovaj prst na vašoj desnoj nozi baš poput kažiprsta pokazuje pravac u kome želite da se krećete u životu. Ukoliko se krećete u pravom smjeru i preduzimljivi ste, ovaj prst dodiruje pod, a u suprotnom je odignut ili postoji veliki razmak između njega i trećeg prsta. Taj razmak znači i da pokušavate da se odvojite od svojih emocija. Što vam je drugi prst duži, to ste bolji lider. Dinamični ste i snalažljivi, ali ste skloni i pretjeranom naređivanju, a nerado pravite kompromise. Drevno vjerovanje američkih urođenika kaže da ne valja ženiti djevojke sa dugačkim drugim prstom, jer previše naređuju.

S druge strane, ukoliko vam je drugi prst kratak, to znači da ste prijatni i laki za saranju. U životu najviše cijenite harmoniju i nikada niste previše napadni.

TREĆI PRST

Ukoliko vam je treći prst dugačak, vrlo ste energični, naročito u poslovnom okruženju. Što je prst duži, to ste ambiciozniji. Drevni Kinezi su sa trećim prstom povezivali energiju, motivisanost i snagu volje. Pored toga, perfekcionista ste i možete da postignete nevjerovatne stvari, samo zato što ste veoma uporni. Loša strana je ta da često umijete da se toliko predate poslu da možete da zaboravite da imate i porodicu i prijatelje.

Ukoliko vam je ovaj prst kratak, uživate u sitnim životnim zadovoljstvima. Na prvom mjestu vam je opuštenost, i ne dozvoljavate sebi da se stresirate oko bilo čega. Drugi bi možda i pomislili da ste lijeni, ali vi dobro znate da je život kratak i da ga treba provesti uživajući, a ne u stresu.

oblici-noznih-prstiju (2)

ČETVRTI PRST

Četvrti prst pokazuje vaše odnose sa drugima. Dugačak, prav prst pokazuje da vam je porodica na prvom mjestu. Ukoliko ste nezadovoljni porodičnim i ljubavnim životom, ovaj prst je povijen. Sjajan ste slušalac i vodite računa o svima u svojoj okolini, ali na vas više nego na druge negativno utiču porodični problem. Pored toga, ne umijete da se izdvojite iz problema svojih bližnjih, već pokušavate da pomognete svima, čak i ukoliko i sami imate probleme. Po drevnom kineskom vjerovanju ste nježni, i lako vas je povrijediti.

Ako vam je ovaj prst zgrčen, morate da pronađete način da se opustite.

Kratak četvrti prst znači da manje brinete o porodici i prijateljima – vaš fokus je na nekom drugom mjestu, a vi najbolje znate na kom.

MALI PRST

Ukoliko vam je mali prst mali, pravo ste dijete koje izbjegava sve obaveze, lako mu sve dosadi, i stalno bi da se igra. Veoma ste zabavni i oštroumni, ali moraćete da prihvatite da povremeno morate da budete i odgovorni.

Ukoliko možete da razdvojite mali prst od ostalih prstiju, impulsivni ste i avanturista. Lako šarmirate okolinu. Ukoliko ne možete to da izvedete, volite rutinu, predvidljivost i lojalnost.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: