Objavljeno: 07.05.2017 u 20:07 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

OZBILJNA OPASNOST PO ZDRAVLJE: Nakon što ovo pročitate više nikada nećete prokuhati istu vodu dva puta!

Vjerovatno vam se nekada desilo da ste dva puta kuhali istu vodu. Ipak to ne biste trebali radit, a navest ćemo vam iz kojih razloga.

prokuhati-vodu

Ako vodu ponovo kuhate, njen hemijski sastav se mijenja, čak se počinje i stvarati kamenac. Nitrati se uslijed tih visokih temperatura, pretvaraju u nitrozamine koji su kancerogeni. Osim toga, može doći do trovanja arsenom koji još i postaje lako primjetan.

Ono što je još razlog zbog kojeg ne biste trebali ponovo kuhati već prokuhanu vodu jeste i stvaranje fluorida koji mogu dovesti do neuroloških problema.

Oni su posebno štetni za djecu, a povezani su i sa smanjenom plodnošću. Zbog svega navedenog, na kuhajte vodu više puta.

Za više članaka o zdravlju i prirodnim lijekovima posjetite našu web stranicu, te podijelite sa vašim prijateljima i rodbinom.

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: