Objavljeno: 12.01.2016 u 12:27 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Od mete grubih uvreda do inspiracije: ‘Evo kako sam izgubila 70 kilograma’

Connor Rensch imala je samo 19 godina kada je njezina tjelesna težina dosegla 140 kilograma. Godinama je bila žrtva izrugivanja i vrijeđanja, a svoju bol pokušavala je umanjiti prejedanjem. U jednom trenutku shvatila je da se više ne može skrivati iza svojih kilograma, potpuno promijenila svoj život i krenula na dijetu.

Clipboard03

Connor Rensch doživjela je prvo izrugivanje zbog viška kilograma još kao 6-godišnjakinja. U tinejdžerskim godinama tugu zbog vrijeđanja utapala je u hrani, a kulminacija verbalnog zlostavljanja bila je okrutna anonimna poruka u kojoj je pisalo da bi ‘bilo najbolje da si jednostavno oduzme život jer je debela i ružna’.

Ali nisu samo djeca bila okrutna prema njoj – trenutak poniženja koji nikada neće zaboraviti bila je kupnja haljine za maturalnu večer. S majkom je došla u robnu kuću i na jednoj lutki vidjela haljinu koja joj se jako svidjela.

Connor-Rensch (1)

Kada je majka prodavačicu pitala imaju li model u većoj veličini – ona je samo odmjerila Connor od glave do pete i podrugljivo dobacila da ‘kod njih sigurno neće naći ništa u njezinoj veličini’.

S 19 godina dosegnula je težinu od 140 kilograma: ‘Pogledala sam se u ogledalo i odlučila da je vrijeme za promjenu.’ U dvije godine uspjela je prepoloviti svoju težinu i izgubiti 70 kilograma, sve zahvaljujući potpunoj promjeni životnih navika.

Uz zdraviju prehranu, pronašla je novu omiljenu fizičku aktivnost – kickboxing. Upravo je u tome jedna od tajni uspješnog gubitka kilograma, moramo pronaći aktivnost koja će pomoći našem tijelu, ali istovremeno nas zabavljvati. Ako ne možete zamisliti odlazak u teretanu ili trčanje, razmislite o tome što je za vas motivirajuća aktivnost – ples, pilates, joga ili možda boks.

Connor-Rensch (2)

Zahvaljujući nevjerojatnoj transformaciji svog zdravlja i tijela, Connor se našla na naslovnici posebnog broja američkog magazine People posvećenog mršavljenju. Nakon toga dobivala je mailove od djevojaka i žena diljem svijeta koje su željele njezine savjete pa je se odlučila posvetiti motiviranju ljudi na zdrav život.

Ne skriva strije i vidljive tragove mršavljenja na svom tijelu nego ih ponosno ističe jer su oni dokaz njezine zdrave borbe protiv kilograma i upravo se zato mnogi lako poistovjećuju s njom i žele čuti njezine savjete.

Connor-Rensch (3)

Blagoslovljena sam velikom količinom ljubavi i potpore koju primam. Nadam se da mogu nastaviti inspirirati ljude da postignu svoje ciljeve, zaključila je Connor.

U nastavku pročitajte 10 ‘zlatnih’ savjeta za gubitak neželjenih kilograma.

1. Jedite 5 do 6 obroka dnevno (3 veća i nekoliko manjih)

2. Izbjegavajte namirnice bogate trans-mastima, umjetnim šećerom i prženu hranu.

3. Nezdrave masti zamijenite zdravima (maslinovo, kokosovo, bademovo, sezamovo ulje)

4. Maksimalno smanjite unos proizvoda napravljenih od bijelog brašna

5. Konzumirajte namirnice koje su u sezoni, po mogućnosti lokalne.

6. Jedite sporije i ne žurite se kada je vrijeme za obroke.

7. Unosite dovoljno tekućine, minimalno 1.5 litru vode dnevno.

8. Smanjite konzumaciju gaziranih pića i alkohola.

9. Unosite dovoljno mikronutrijenata (vitamina i minerala).

10. Ne zaboravite na fizičku aktivnost koja je nužna za uspješno mršavljenje.

Izvor: zadovoljna.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: