Objavljeno: 26.08.2013 u 11:37 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Obilan doručak je glavni uzrok gojaznosti

Nedavno rađena istraživanja pokazala su da ljudi koji obilnije doručkuju u prosjeku unose oko 400 kalorija više nego što je potrebno.

obilan-dorucak

Nedavno rađena studija njemačkih naučnika negira mišljenje da obilan doručak rezultira smanjenjem unosa kalorija tokom ostatka dana.

Istraživači Univerziteta u Minhenu utvrdili su da količina unijetih kalorija za doručak ne utiče na količinu kalorija unijetih za ručak i večeru.

Prema njihovim riječima, upravo kontrola kalorija unesenih za doručak može da olakša gubitak suvišnih kilograma.

U studiji je učestvovalo oko 400 ispitanika, koji su praćeni dvije nedjelje.

Osobe koje su za doručak unosile 400 kalorija više od prosjeka, imale su cjelodnevni unos kalorija koji je bio veći za tačno tih 400 kalorija, što je pokazalo da doručak treba da bude manje obilan, ukoliko želite da se riješite viška kilograma.

Izvor: Telegraf.rs / Tanjug.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: