Objavljeno: 07.06.2015 u 17:40 | Hrana i piće, Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

NOVO OTKRIĆE LJEKARA: Ovo jedemo svaki dan, a izaziva rak!

Evropska agencija za bezbjednost u hrani objavila je studiju u kojoj upozorava na jednu opasnu kancerogenu materiju, koji svi jedemo veoma često!

zena-jede

U pitanju je materija akrilamid, koja je opasan kancerogen a nalazi se u hrani koja se sprema na velikoj temperaturi poput prženog mesa i čipsa.

Ovaj kancerogen nalazi se u prženim krompirićima, čipsu, nekim vrstama hljeba, biskvitima i kafi. Ima ga i u duvanskom dimu tvrde stručnjaci.

Posebno je opasno što su i djeca preko grickalica izložena ovom opasnom sastojku. Pored evropske agencije reagovala je i britanska agencija za standarde u ishrani.

Ona je upozorila građane, posebno one sa malom djecom, da spremaju hranu dok se ne pojavi blaga zlatna boja i da je nikako ne prepeku. Posebno je opasna zamrznuta hrana koja se sprema podgrijavanjem.

Izvor: nadlanu.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: