Objavljeno: 29.01.2015 u 10:01 | Lifestyle, Moda | Komentara:

Najbrži i najoriginalniji način: Kako da ispletete šal u kartonskoj kutiji

Ako želite da ove zime ponesete topli, vuneni šal, poslužite se ovim trikom koji spada u najoriginalnije načine pletenja.

sal-brzo-lako-kutija

Isijecite karotonsku kutiju na dva dijela, a potom na obje polovine napravite otvor koji će u završnoj fazi pletenja odigrati važnu ulogu. Dijelove kutije spojite u jedno, a potom spojene ivice isijecite na sitne dijelove, a svakli drugi djelić sklonite sa kutije.

Ovi “otvori” će poslužiti kao najbolja podloga za pletenje. Početak pletiva zalijepite na spoljašnji dio kutije i počnite da pletete, sa spoljne strane isjeckanih pločica obmotajte pletivo, potom dodatni sloj pletiva provucite kroz postavljeno pletivo i nastavite “pletenje” sa unutrašnje strane kutije.

Odlijepite početak pletiva i provucite šal kroz otvor na dnu kutije. Pletivo provlačite kroz spoljašne dijelove kutije, i lagano skidajte pletivo sa nje. Zategnite krajeve pletiva na kraju.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: