Objavljeno: 10.08.2014 u 20:10 | Hrana i piće, Lifestyle, Recepti | Komentara:

LJEPŠE A ZDRAVIJE: Evo kako da ispečete savršen pomfrit u rerni

Prženje kao način pripreme hrane nije baš preporuka nutricionista, ali ukusu prženih krompirića je teško odoljeti. Ipak, ima načina da krompir bude veoma ukusan, a pripremljen na zdraviji način.

pomfrit-rerna

Isječen krompir prije pečenja umočite u bjelance u kome su pomješani začini po želji. Poredajte krompiriće po papiru za pečenje ili nauljenom plehu. Krompir pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni dok ne porumene.

Bjelance će tokom pečenja pomfrit učiniti hrskavim, a krompirići neće biti okupani u ulju.

Izvor: stvarukusa.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: