Objavljeno: 08.06.2014 u 0:38 | Lifestyle, Recepti | Komentara:

Ledena torta od čokolade i jagoda ili malina

Kada u nekom slatkišu u isto vrijeme imate čokoladu i jagodu, to mora da bude ukusno.

ledena-torta-jagoda-malina

Sastojci:

* gotova podloga za tortu
* po 2 cl maraskina, likera od pomorandže i limuna
* 100 grama preliva od čokolade
* 300 grama slatke pavlake
* 75 grama šećera
* 200 grama malina (ili jagoda)
* 25 grama ušećerenog voća
* 50 grama piškota

Priprema:

Foliju i podlogu za tortu (2/3) isjeći prema veličini činije i podlogu staviti na tacnu. Poprskati je likerima i rumom. Rastopiti čokoladu. Pavlaku ulupati sa šećerom, 2/3 mase pomješati sa 150 grama malina (ili jagoda) i sjeckanim voćem, pa premazati podlogu za tortu. U preostali šlag umješati čokoladu i izmrvljene piškote. Sipati preko krema sa voćem, pa prekriti preostalom korom. Pokriti tortu folijom i ostaviti je u frižideru 8 sati da se hladi.

Skinuti foliju, tortu prebaciti na tacnu, ukrasiti preostalim malinama i listićima nane.

Izvor: zenskikutak.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: