Objavljeno: 04.07.2013 u 13:23 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Krigla piva na dan potiče cirkulaciju i štiti zdravlje srca

Unutar dva do tri sata nakon ispijanja pola litre piva dolazi do omekšavanja aorte i poticanja bolje cirkulacije, zbog čega je rizik od srčanog udara za trećinu manji.

Pola litre piva na dan može poboljšati zdravlje srca jer čini arterije fleksibilnijima i potiče cirkulaciju, pokazala je studija grčkog Sveučilišta Harkopio.

Prema njoj, umjereno pijenje piva vrlo je korisno za organizam, a efekt na bolji protok krvi je vidljiv već unutar tri sata. Podaci govore da pijenje pola litre piva na dan smanjuje rizik od srčanog udara za trećinu, a bezalkoholno pivo nema taj učinak na organizam piše Daily Mail.

Znanstvenici su bolju prokrvljenost srca testirali prema krutosti aorte, koja je nakon pijenja postala fleksibilnija. Oni smatraju da je za dobar učinak piva na krvožilni sustav zaslužna kombinacija antioksidansa i alkohola u tom omiljenom napitku, a tamno pivo ima još bolji efekt od onih svijetlih.

Ipak, ističu kako ne treba svakodnevno pretjerivati s alkoholom, jer tada on ima suprotan učinak na zdravlje i doprinosi razvoju raznih bolesti.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: