Objavljeno: 31.12.2014 u 14:49 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

KOKOLINE: Brze nepečene kuglice bolje i od Rafaela

Ukusna slastica za koju vam ne treba puno vremena i truda, a oduševiće sve one koji je kušaju. Savršeno za praznike i porodična okupljanja.

kokoline-kuglice-foto

Sastojci

– 250 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za šlag
– 100 g bijele čokolade
– 1 vanil sećer
– 1 puding od vanilie
– 100 g kokosa
– po želji šećer u prahu
– po želji bademi

Priprema

Od 250 ml vrhnja odvojiti 50 ml. Vrhnje staviti kuhati a prah za puding izmiješati s odvojenih 50 ml vrhnja.

Kada vrhnje počne kuhati, smanjiti temperaturu na laganu, maknuti posudu s ploče i umiješati razmućeni puding. Miješati pjenjačom dok se zgusne (vrlo brzo se zgusne).

Skloniti s ploče i u vruću kremu umiješati van. šećer i nakidanu bijelu čokoladu, miješati dok se čokolada otopi.

Zatim dodati kokos i promiješati.

Probati kremu i po želji dodati malo šećera u prahu ako volite slađe.

Ja nisam koristila šećer, svi koji su probali bili su jako zadovoljni i rekli da je dovoljno slatko. Puno ljudi voli dosta slatko pa ako ste u toj skupini po želji dodajte malo šećera.

Kremu staviti u frižider oko 15 minuta, zatim oblkiovati male kuglice i uvaljati ih u kokos.

Po želji se može u svaku kuglicu staviti badem, tada su još finije i sličnije raffaelu.

Slobodno mogu stajati na sobnoj temp. cijeli dan, preko noći čuvati u frižideru.

Izvor: coolinarika.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: