Objavljeno: 02.04.2016 u 10:54 | Hrana i piće, Lifestyle | Komentara:

Isjekla je 8 viršli na pola. Od sada ćete samo ovako spremati ručak za svoje najmilije. Genijalno!

Lijepo vrijeme je pred nama, a to znači početak sezone baštenskih zabava i izleta u prirodi! Pred vama je jedan od onih preukusnih recepta, koji će vaš boravak kraj vatre učiniti još nezaboravnijim… i ukusnijim!

Za to vam je potrebno:

- pakovanje viršli
- 120g brašna
- 60g griza
- 1 kafena kašika tucane paprike
- 80ml mlijeka
- 1 jaje
- so i biber po ukusu
- zejtin

1. Najprije presjecite višle na pola

virsle-pecenje (1)

2. Nabodite ih na štapiće za ražnjiće

3. Pomješajte brašno, griz, tucanu papriku, mlijeko, jaje, so i biber

4. Zagrijte ulje na tiganju

virsle-pecenje (2)

5. Držite ih u ulju između 2 i 5 minuta

Sa majonezom, kečapom ili nekim drugim prelivom – ovaj preukusni specijalitet biće pun pogodak!

virsle-pecenje (3)

Prijatno!

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: