Objavljeno: 25.11.2013 u 9:57 | Hrana i piće, Ideje i Savjeti | Komentara:

U samo 4 koraka rastrančirajte pile kao profesionalac

U situacijama kada pred sobom imamo cijeli pile i potrebno ga je rastrančirati najčešće odustajemo uvjereni kako je to posao za mame sa stažom u kuhinji. No za taj, na prvu nemogući poduhvat, potrebno je odvojiti malo vremena i pripremiti oštar nož. Donosimo opis i video kako u samo 4 koraka raskomadati pile kao profesionalac.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

1. Pile okrenite na leđa i oštrim nožem prvo odrežite vrh krila na mjestu gdje se nalazi pregib s hrskavicom. Ne bacajte krilca jer oni su odlični za spravljanje temeljca.

2. Pileći batak povucite prema van i na mjestu gdje ostaje vidljiva kožica koja batak spaja s prsima zarežite nožem. Povucite batak prema dolje i otkrit će vam se spoj kosti, točno na tom dijelu batak obuhvatite rukom i izvucite ga iz sredite dok ne osjetite pucanje kosti. Na predjelu između rascjepa nožem zarežite hrskavicu i predio koji se sam sada već povlači za nožem.

3. Pile zarotirajte tako da krilca budu okrenuta prema vama, napipajte sredinu prsa i duž hrskavične kosti zarežite nožem od vrha prema dnu s gornje i isto napravite s donje strane. Držeći prsa u ruci nožem lagano režite prema unutrašnjosti i povlačite meso prema sebi.

4. Krilce povucite u vodoravan položaj i primite ga te povucite prema gore dok ne osjetite puknuće kosti. Potom nožem zarežite hrskavicu i krug oko nje kako bi obuhvatili mesni dio krilca koje se spaja s vrhom prsiju.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: