Objavljeno: 30.10.2013 u 11:58 | Hrana i piće | Komentara:

Top 3 jesenske salate

Dosta je bilo junkarenja tijekom ljeta, vrijeme je za zdravu jesensku prehranu! Pokušajte složiti hranjive salate napravljene od sezonskih namirnica, jer su bundeve, orasi, mrkva, repa i šljive samo dio plodova prirode u kojima trebate uživati tijekom jeseni ako želite izgubiti na težini. A tko ne želi.

salata-bundeva-rikola-jesenska

1. Salata od rikole s pečenom bundevom i karameliziranim orasima

Sastojci:
2 žličice meda
Svježe mljeveni crni papar
2 žlice vinskog octa
Orasi
2 žlice smeđeg šećera
2 žlice maslaca
Morska sol
5 žlica maslinovog ulja
350 g bundeve narezane na kockice
Rikola
Sušene brusnice

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U zdjeli pomiješajte bundevu, žlicu maslinovog ulja i sol. Ubacite u tepsiju (protvan, lim za pečenje) i pecite 20-25 minuta dok ne omekša. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. U međuvremenu, u tavi rastopite maslac, dodajte smeđi šećer i orahe. Pirjajte neprestano miješajući 7-10 minuta. Ostavite da se ohladi.

Pomiješajte ocat, med, preostale četiri žlice maslinova ulja, sol i papar. Sada spojite sve sastojke: rikolu, bundevu, orahe i sušene brusnice, dodajte preljev i dobro izmiješajte. Podijelite s nekim, iako znamo da biste najradije sve samo smazali..

2. Salata od ribane mrkve

Foto: foodstory.ro

Foto: foodstory.ro

Sastojci:
Sol i svježe mljeveni crni papar
5 naribanih mrkvi
5 žlica ulja od kikirikija
1 žličica limunova soka
1 žličica senfa

Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u zdjeli i začinite solju i paprom. Poslužite uz malo zelene salate, narezane rajčice i peršin.

3. Salata od cikle i oraha

Foto: foodstory.ro

Foto: foodstory.ro

Sastojci:
Sir
Sir s plemenitom plijesni
Svježe mljeveni crni papar
4 žlice ulja od oraha
6 manjih cikli kuhanih i izrezanih na kockice
Prženi orasi
Sol
4 žlice vinskog octa
2 režnja češnjaka
Priprema:
Stavite češnjak, ocat, orahovo ulje, ciklu, sol i papar u zdjelu i dobro izmiješajte. Poslužite salatu sa sirom s plemenitom plijesni kao nekim nositeljem obroka. Narezani kulen smatra se težom povredom pravila.

Izvor: punkufer.dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: