Objavljeno: 30.10.2013 u 11:53 | Hrana i piće, Recepti | Komentara:

Pečena bundeva za prste polizati

Brojni će bundevu ovih dana preobraziti u malo umjetničko djelo, u nju staviti svijeću i njome obilježiti Noć vještica. No kraljicu jeseni šteta je ne iskoristiti i kao slasno jelo na tanjuru, jedno od najjednostavnijih načina pripreme bundeve je pečena u pećnici.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Kod pečenja bundeve nema prevelike mudrosti, radi se o najjednostavnijem receptu za koji vam je potrebno tek malo vremena.

Sami po želji možete odrediti okus pečene bundeve koja se najčešće priprema u slatkoj ili slanoj varijanti, čiji okus određuju naravno začini. Đumbir, češnjak, ljute papričice odlično se slažu uz slatkasti okus bundeve, dok su njezini idealni partneri u slatkoj varijanti cimet, javorov sirup, vanilija i rum.

Sastojci:

- polovica bundeve
- maslinovo ulje
- začini po želji ovisno želite li slatku ili slanu varijantu

Priprema:

1. Bundevu prerežite na pola i očistite od sjemenki kako bi dobili samo čisti mesnati dio. Na vanjskoj strani nožem zarežite male utore s razmakom od dva i pol centimetra i sljedeći oznake režite šnitu po šnitu. Jednaka debljina je važna kako bi se svaki komad bundeve ravnomjerno ispekao.

2. Šnite položite na namašćeni protvanj, te ih pokapajte maslinovim uljem i dobro izmiješajte. Na svaku šnitu stavite začine koje ste odabrali. Za slanu varijantu sami možete pripremiti mješavinu od češnjaka, malo đumbira, slatke paprike i soli koju je dovoljno samo posuti po vanjskoj strani narezane i nauljene bundeve.

3. Pripremljenu bundevu pecite u pećnici na 180°C oko 45 minuta, poslužite toplu.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: