Objavljeno: 22.11.2013 u 23:07 | Recepti | Komentara:

Napravite ukusnu bajaderu sa vanilijom i lješnjacima za pola sata [Recept]

Pržen i isjeckan lješnik je nezamjenljiv u poslasticama. Opna lješnika se najlakše skida tako što se lješnici stave u rernu i zagriju 10-15 minuta, pa se zamotaju u kuhinjsku krpu da se potpare i onda protrljaju. Vrijeme pripremanja ove veoma ukusne poslastice je 35 minuta.

vanil-bajadera

Sastojci
- 100 g putera
- 50 g šećera
- 2 kašike kakaa
- 250 g mljevenog keksa
- 100 g isjeckanih lješnika
- 50 g soka od narandže
- 400 ml obranog mleka
- 1 kesica pudinga od vanilije
- 2 kašike šećera
- 50 g putera

Glazura:
- 100 g čokolade
- 30 g putera
- malo vode

Priprema:
Pjenasto umutiti puter sa šećerom. Dodati keks, lješnike, kakao i sok od narandže, a zatim sve promiješati. Kalup obložiti sa papirom za pečenje i staviti smjesu od keksa. Puding razmutiti sa malo mlijeka i skuhati u ostatku mlijeka sa šećerom. U prohlađen puding dodati puter i dobro umutiti. Puding premazati preko keksa i preliti glazurom od čokolade (na pari rastopiti čokoladu, puter i malo vode). Bajaderu ohladiti i iseći na kocke.

Izvor: Kuhinjica.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: