Objavljeno: 08.08.2013 u 10:42 | Hrana i piće | Komentara:

Ljetna sezona odmaranja i roštiljanja: uživajte i ostanite vitki uz 6 jednostavnih savjeta

ljetna_hrana

LJETO je u punom jeku, a s njim i boravak na otvorenom i ukusna hrana. Uz svu tu hranu s roštilja, slatkiše i alkoholna pića teško je održati vitku liniju. Evo šest jednostavnih savjeta kako da ipak uspijete u tome:

1. Prije nego krenete na roštilj najedite se povrća. Povrće sadrži malo kalorija i kad dođete na roštilj već ćete biti siti i imat ćete manje mjesta za nezdrava iskušenja.

Napomena: Izbjegavajte umakanje povrća u umake s puno kalorija. Ako ne volite povrće jesti samostalno, jedite ih s umakom od rajčica ili balzamičnog octa. Neka umak koji izaberete ima maksimalno 50 kalorija.

2. Napravite ražnjiće od voća. Oni su apsolutni hit i vole ih djeca i odrasli. Jednostavno na drvene štapiće i na njih nabodite komade lubenice, grožđe i breskve. Lubenica je izvrsna ljetna hrana. Ima minimalno kalorija, bogata je vodom i vitaminom C. Odaberite voćne ražnjiće umjesto čipsa i keksa i izbacit ćete višak kalorija.

3. Umjesto hot doga i hamburgera izaberite pileća prsa. Izbjeći ćete stotinjak kalorija viška, kao i prekomjernu količinu soli.

4. Kad je salata u pitanju izaberite samo one zelene. Salate od tjestenine i krumpira s dodatkom majoneze i različitih dresinga sadrže prekomjeran broj kalorija, pa radije preskočite takve salate.

5. Za svako alkoholno piće koje popijete, popijte dva bezalkoholna koja ne sadrže kalorije. To će vas svakako usporiti u ispijanju alkohola, samim time i u broju unesenih kalorija. Uz to ćete unijeti dovoljno tekućine i nećete biti mamurni sljedeći dan.

6. Budite aktivni. Bacajte frizbi, igrajte badminton, odbojku…Aktivnosti će vas odvratiti od razmišljanja o hrani, a i sagorjet ćete kalorije na zabavan način.

Izvor: www.index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: