Objavljeno: 28.07.2013 u 22:29 | Hrana i piće, Savjetnik | Komentara:

Do vitke linije uz pomoć vježbe i žutog čaja

Nema kruha bez motike, kažu naši stari, pa tako da budemo do kraja iskreni i kažemo da nema niti mršavljenja bez koje kapi znoja. Razne dijete, korekcije u prehrani i TopShop aparati neće vas olakšati ako se ne uznojite dobro barem jednom dnevno, i tako redovno kroz tjedne i mjesece možete stići do željenih kilograma.

zuti_cajNaravno, na putu ka vitkijoj liniji možete kao pomoć uzeti neke prirodne preparate. Jedan od najpoznatijih, a tek nedavno otkrivenih, prirodnih preparata za pomoć pri mršavljenju jeste žuti čaj.

Žuti čaj djeluje antikancerogeno i protuupalno, štiti od arterioskleroze, te uz zdraviju prehranu i malo tjelovježbe jako dobro pomaže u ‘topljenju’ kilograma.

Zahvaljujući dijetalnom enzimu EGCG koji potiče sagorijevanje masnog tkiva, žuti čaj je jedno od najučinkovitijih prirodnih sredstava za mršavljenje.

Ako se kombinira s umjerenom prehranom i laganom tjelovježbom, pijenjem litre žutog čaja na dan u mjesec dana osoba može izgubiti od pet do sedam kilograma. Da žuti čaj može pomoći u mršavljenju slaže se i nutricionistkinja Sandra Marić, no ona smatra kako je ipak potrebno vježbati i smanjiti obroke.

Blagotvorni učinci “zlatnog” napitka ne staju samo na “topljenju” kilograma. S obzirom na antikancerogeno, antioksidacijsko i protuupalno djelovanje, žuti čaj štiti od karcinoma, arterioskleroze i bolesti krvožilnog sustava. Također, čuva zdravlje usne šupljine jer sprječava krvarenje desni, a time i ispadanje zuba. Žuti čaj sadrži manje teina od zelenog čaja pa ne postoji bojazan da će veća količina prouzročiti nervozu i “preskakanje” srca koje može izazvati zeleni čaj.

Antioksidansi žutog čaja ubrajaju se u pet najučinkovitijih fitokemikalija (biljnih spojeva) koji se upotrebljavaju u borbi protiv karcinoma. To znači da pijenje ovog čaja štiti od karcinoma pluća, želudca, jednjaka, debelog crijeva, gušterače i jetara.

Čaj se priprema na sljedeći način: Na litru vode dovoljno je dodati tri do pet grama ili dvije vrećice žutog čaja. Čaj se namače oko pet minuta, a temperatura vode treba biti između 70 i 80 C.

Žuti čaj zapravo je neobrađeni bijeli čaj. Za njegovu proizvodnju koriste se najmlađi listovi i pupovi biljke Camellia sinesis, od koje se proizvode i crni i zeleni čaj. No žuti čaj se suši i fermentira dulje od zelenog čaja pa je okus puno blaži i nema trpku notu.

Izvor: biljke-kao-lijek

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: