Objavljeno: 11.02.2014 u 15:46 | Hrana i piće, Recepti | Komentara:

Čokoladna torta stvorena za početnike

Svi ljubitelji čokolade s ovim će receptom doći na svoje. Vrlo čokoladna, vrlo sočna i vrlo ukusna kratki je opis čokoladne torte koja će razmaziti vaše nepce. Jednostavna je za pripremu i nije je potrebno ukrašavati zato kuhaču u ruku i akcija!

torta-cokolada-cokoladna-kolac

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 dl ulja
  • 700 g čokolade za kuhanje
  • ½ vrećice praška za pecivo
  • 0,5 l vrhnja za šlag

Priprema:

  • Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite ih u snijeg.
  • U žumanjke dodajte šećer i izmiksajte u glatku smjesu. Smjesi dodajte ulje i prašak za pecivo te sve zajedno dobro izmiksajte.
  • 300 grama čokolade razmrvite u manje komade i otopite je u loncu na vrlo laganoj vatri. Nakon što se u potpunosti otopila dodajte je smjesi te ponovno sve dobro izmiješajte.
  • U smjesu dodajte i snijeg od bjelanjaka te sve dobro izmiješajte, ali ručno. Dobivenu smjesu ulijte u kalup i pecite u pećnici oko 40 minuta na 180 stupnjeva.
  • Vrhnje za šlag ulijte u zdjelu te u njega odmah dodajte 400 grama komadiće čokolade za kuhanje. Miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
  • Dobivenu kremu prelijte po biskvitu. Po površini gusto posipajte kakao u prahu i vaša je torta spremna. Dobar tek!

Savjeti:

  • Torta bi se po receptu trebala jesti potpuno hladna pa je najbolje da je napravite dan ranije i ostavite preko noći u hladnjaku.
  • Ako se biskvit previše podigne čim ga izvadite iz pećnice žlicom ga po cijeloj širini lagano potisnite dok se ne spusti.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: