Objavljeno: 07.10.2013 u 21:46 | Hrana i piće | Komentara:

Čemu služi pečeni češnjak

Jedan od najjednostavnijih fantastičnih okusa iz kuhinje je onaj pečenog češnjaka. Daje poseban štih tjesteninama i salatama, a može se i samo premazati preko kriške svježeg kruha. Može biti savršeno predjelo ili snack sa sirom i maslinama. Priprema je vrlo jednostavna, a možete ga i čuvati nekoliko dana u hladnjaku. Ako se planirate ljubiti nakon tog obroka, pobrinite se da je i osoba „B“ jela češnjak sa vama!

cesnjak

Sastojci:
4 češnja češnjaka
maslinovo ulje
sol i papar

Zagrijte pećnicu na 200 C. Očistite češnjak, izrežite ga, prelijte maslinovim uljem, posolite i popaprite. Posložite ga na pleh na papir za pečenje, ili zamotajte u foliju. Češnjak pecite 40-45 minuta, dok ne omekša i poprimi zlatno-smeđu boju. Neka se malo ohladi prije posluživanja.

S čime ga sve možete kombinirati? Pomiješajte ga u salatu od graha, s maslacem ili nekim biljnim namazima. Koristite ga u sendvičima sa sirom, kao prilog vrućim odrescima ili kao dodatak umacima za tjesteninu, al zapamtite – ništa zdravije ni ukusnije! A tek kao dodatak juhici, ma savršenstvo od namirnice!

Izvor: punkufer.dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: