Objavljeno: 02.05.2015 u 18:25 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

ČUDO napitak za mršavljenje

Još uvijek imate koji kilogram viška, ljetna sezona i bikini samo što nisu počeli. Donosimo vam prirodni napitak koji će vam izravnati trbuh samo nakon 7 dana konzumiranja.

Brusnica je snažan antioksidans, začini umanjuju osjećaj gladi i potiču metabolizam, limun i naranče su prava vitaminska bomba protiv masnoća.

PHOTO:flickr/Andy Melton

PHOTO:flickr/Andy Melton

Sastojci:

– 2 litre brusnice (sok od brusnice razrijediti s destiliranom ili prokuhanom vodom)
– 1 žličica mljevenog cimeta
– 1 žličica mljevenog đumbira
– 1 žličica mljevenih oraha
– 2 dl. svježe iscijeđenog soka od naranče
– 1 dl. svježe iscijeđenog soka od limuna
– Možete dodati steviu za slađi okus po želji

Priprema:

1. Zagrijte sok od brusnice na niskoj temperaturi i dodajte začine. Kuhajte na niskoj temperaturi 15-tak minuta. Zatim pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
2. Dodajte sok od limuna i naranče, i steviu prema vašem ukusu.
3. Spremite piće u frižideru.

Ovaj napitak konzumirajte dva puta dnevno, ujutro na prazan stomak, i navečer pred spavanje. Preporučena doza je 2 dl. Napitak uzimajte najmanje deset dana, a već nakon drugog dana osjetiti će te promjene !

Izvor: izvorzdravlja.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: