Objavljeno: 07.05.2015 u 7:28 | Lifestyle, Zanimljivosti | Komentara:

Tabela idealne težine prema uzrastu, visini i građi tijela

Idealna težina je težina koja je optimalna za vaše dobro zdravlje. Ako se sviđate sebi sa tom težinom, i dobro se osjećate – to je odlično, piše portal uspesnazena.com! Trend za mršavljenjem radi svoj posao, zato ljudi počinju da sumnjaju u to – da li je normalna njihova težina, čak i ako su njom zadovoljni.

Postoje različite tabele odnosa visine i težine. Ova tabela razlikuje se od onlajn-kalkulatora, koji izračunavaju idealnu težinu: ona je namjenjena ljekarima specijalistima, kako bi tačno izračunali odnos visine i težine zdravog čoveka. Ona sadrži idealne vrijednosti težine za krhku, normalnu i širokokostnu građu tijela. Sem toga, uveden je koncept starosti: kako je pokazala praksa, sa godinama, težina čoveka menja se po sili prirodnih razloga.

Pogledajte ovu tabelu i saznajte svoju idealnu težinu prema uzrastu, visini i građi tijela.

tablica-tezine

Da li ste zadovoljni rezultatom?

Izvor: uspesnazena.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: