Objavljeno: 19.10.2013 u 22:54 | Lifestyle, Zdravlje | Komentara:

Četiri napitka koji će čarobno djelovati na vaše tijelo

Čuli ste do sada mnogo puta, a i sami vjerovatno znate da lijekovi nanose isto toliko štete koliko i koristi, pa sljedeći put prije nego što posegnete za njima probajte neki od ovih napitaka koji će čarobno djelovati na vašu krv, pa tako i cijelo tijelo!

4-carobna-napitka

Napitak za pročišćavanje srčanih vena

Potrebno je: 2dl soka od limuna, 2dl soka od đumbira, 2dl soka od bijelog luka, 2dl jabukovog sirćeta, 600ml prirodnog meda Priprema: Sve izmješajte i kuhajte na tihoj vatri sat vremena. Kada se ohladi pomješajte sa medom i čuvajte u tegli. Pijte jednu kašiku svaki dan prije doručka. Pored toga što je dobar za vene, ovaj napitak ima i dobar ukus.

Super zeleni pročišćivač jetre

Potrebno je: 20ml gujine trave (ili sikavica, čičak, gospin trn), 2 drške celera, 1 krastavac, šaka zelene salate, šaka kelja, šaka peršuna, 1 limun. Priprema: Izmiješajte sve sastojke u sokovniku, samo je potrebno da stavite celer i krastavac na kraju.

Sok za smanjenje krvnog pritiska

Potrebno je: Šaka špinata, bijeli luk, 4 mrkve, 2 drške celera 1/4 limuna. Priprema: Izmiješajte sve sastojke u sokovniku.

Detoksikacija krvi sa cveklom

Potrebno je: 1 cvekla, 1 mrkva, 1 celer, kriška đumbira, 1 limun i 1 jabuka. Priprema: Izmiješajte sve sastojke u sokovniku.

Izvor: Namirnice.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: