Objavljeno: 27.12.2017 u 21:24 | Facebook, IT / Tech | Komentara:

Upozorenje za korisnike: Novi virus napada Messenger – evo kako da se zaštitite…

Trebate biti oprezni jer možete zaraziti uređaj korištenjem raznih programa i otvaranja raznih linkova. Ovdje je riječ o jednoj novoj vrsti virusa koji napada Facebook- Messenger.

messenger

Ova virus je označen kao Digimine, a napada Facebook- Messenger. Zarazit ćete se ukoliko Messenger koristite automatski i njega se prijavljujete na Google-Chrome web pregledniku. Sigurnosne kompanije navode da su eliminirale Digimine, ali treba biti oprezan.

Zato se preporučuje da pregledate uređaj da nije slučajno zaražen virusima. Inače, pazite kakve stranice otvarate, kakve aplikacije skidate.

Ne otvarajte ni poruke sumnjivog sadržaja, te pazite kakve stikove ubacujete u računar jer je vrlo moguće da su zaraženi.

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: