Objavljeno: 17.09.2013 u 13:04 | IT / Tech | Komentara:

Počeo sa radom web servis za ljubitelje fotografije – Photolaria.com

Tim mladih IT stručnjaka iz BiH svoje znanje i ljubav prema fotografiji je pretočio u online zajednicu namijenjenu ljubiteljima fotografije širom svijeta.

Do you love photography

Sarajevo, 12 septembar 2013. godine – Osim velikih društvenih mreža, u prostranstvima Interneta postoji veoma malo specijaliziranih servisa namijenjenih za networking, druženje te razmjenu informacija i iskustava ljubitelja fotografije. Ovaj problem je prisutan bez obzira da li se radi o profesionalcima ili amaterima. Tim mladih stručnjaka iz Sarajeva je uočio ovaj problem te odlučio da svoje znanje i ljubav prema fotografiji pretoči u Photolariu, online zajednicu namijenjenu svim ljubiteljima fotografije, bez obzira na iskustvo, profesiju ili starosnu dob.

„Cijeli projekat je počeo kao jedna obična bezazlena igra, polazna ideja je bila kreirati mjesto susreta za sve ljubitelje fotografije te smanjiti jaz između profesionalaca i amatera. Photolaria je servis čiji je cilj povećati kreativnost i produktivnost, prenijeti nova znanja, ali i stvoriti nove veze među fotografima i onima koji to tek žele postati. Za veoma kratko vrijeme „bezazlena igra“ je postala punokrvni i na moje iznenađenje prilično popularan web servis“, istakao je Kerim Obarčanin, osnivač projekta Photolaria, te dodao da je servis u potpunosti besplatan  i otvoren za sve koji žele podijeliti svoje fotografsko umijeće i pronaći inspiraciju u radu drugih.

Photolaria je prvi servis ove vrste kreiran u BiH a  namijenjen internacionalnom tržištu, a osim mogućnosti upoznavanja, networkinga, diskusije i promovisanja vlastitog rada, korisnici servisa mogu pronaći i informacije o velikom broju izložbi, open coffee druženja sa tematikom fotografije, radionica, ali i nagradnih konkursa.

„Projekat je za samo mjesec dana postojanja doživio izuzetnu popularnost što je privuklo  pažnju investitora iz SAD-a i Holandije. Iako je još uvijek  u samom začetku, sama ideja servisa ove vrste ima veliki potencijal, te se nadam da ćemo uspješno okončati započete pregovore sa investitorima“, zaključio je Obarčanin, pozivajući ljubitelje fotografije i umjetnosti da posjete web servis Photolaria.com i podijele svoje fotografsko umijeće i strast sa drugim korisnicima.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: