Objavljeno: 10.07.2013 u 8:06 | IT / Tech | Komentara:

Halalgoogling, novi internet pretraživač namijenjen muslimanima

halalgoogling

Screenshot: halalgoogling.com

Pretraživač Halalgoogling.com baziran je na šerijatskom pravu i ne izbacuje rezultate pretraživanja koji su u suprotnosti sa islamskim vjerovanjem.

Halalgoogling se oslanja na najveće internet pretraživače Google i Bing i ima specijalni filter koji blokira haram sadržaje kao što su pornografija, nudizam, homoseksualnost i biseksualnost, kockanje i druge antiislamske sadržaje.

Kako piše pakistanski Tribune, tim internet eksperata na ovom projektu je radio nekoliko godina. Ovaj list navodi da je potreba za ovakvim pretraživačem iz dana u dan sve veća, jer 1,5 milijardi muslimana širom svijeta brine o sadržaju na internetu i utjecaju na najmlađe.

Vlasnici se nadaju da će ovaj pretraživač ubrzo prestići Google i Bing kada je riječ o muslimanima širom svijeta.

Izvor: Klix.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: