Objavljeno: 02.12.2015 u 10:20 | Featured, Lifestyle | Komentara:

Kažu da je voda s limunom ujutro dobra za vas… Ali evo što vam nisu rekli!

Većina ljudi zna da limun voda je dobra za nas. Puna je vitamina C i odlična za cjelokupno zdravlje. Pogotovo što smo se približili još jednoj sezoni gripe i potrebno je naš imunološki sustav držati u top formi.

Topla-voda-i-limun

I dok može biti dobro popiti veliku čašu vode s puno svježeg, organskog soka od limuna, ovo je ono što možda još ne znate.

1. Voda s limunom može pomoći izliječiti akne.

Pijenje vode s limunom jača imunološki sustav i pomaže u probavljanju hrane. To pomaže očistiti vaše akne.

2. Voda s limunom pomaže da izgubite težinu.

Jedna od velikih prednosti soka od limuna je da pomaže tijelu normalizirati razinu šećera u krvi što pruža veliku pomoć u mršavljenju.

3. Voda s limunom pomaže spriječiti nastajanje bubrežnih kamenaca.

Barem kod nekih ljudi. Limun sadrži tonu kalija što čini razinu citrata u urinu većim, a što onemogućava stvaranje kamenaca.

4. Voda s limunom pomaže spriječiti nastajanje žučnih kamenaca.

Ista priča kao i stavka gore, naravno.

5. Voda s limunom pomaže kod GERB-a.

GERB ili gastroezofagealna refluksna bolest je vraćanje sadržaja iz želuca u jednjak, što je vrlo neugodno zbog povećanog lučenja želučane kiseline. Može izgledati kao kontraproduktivno, jer je limun toliko kiseo, ali sok od limuna u vodi zapravo pomaže smiriti želučane kiseline i čini dobro.

6. Voda s limunom pomaže kod mučnine.

Najjednostavniji, ali zaista djelotvoran prirodni lijek protiv mučnine i povraćanja je sok od limuna. Posebno se preporučuje i nakon povraćanja jer trenutno osvježava usnu šupljinu i umanjuje mogućnost od ponovne pojave mučnine. Sok od limuna u ovom slučaju treba napraviti s manje vode nego sto to u sebi sadrži klasična limunada i ne treba ga popiti odjednom već u gutljajima. Budući da je potpuno neškodljiv, koristan je za otklanjanje mučnine i u trudnoći.

Vjerojatno ste mislili da ćemo reći neke loše stvari o vodi s limunom, zar ne? Međutim, loših stvari kod vode s limunom gotovo da i nema osim što kažu da limun oštećuje zubnu caklinu te je preporučeno promućkati malo vode u ustima nakon konzumiranja ili pak vodu s limunom piti na slamku.

Stoga ne zaboravite jutros na svoju vodu s limunom!

Izvor: atma.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: