Objavljeno: 19.11.2015 u 11:04 | Crna Hronika, Svijet | Komentara:

Zbog novih prijetnji ISIL-a drhti cijela Evropa: Poručuju da će sada udariti u…

Militantna grupa pod nazivom Islamska država objavila je novi video na francuskom jeziku, u kojem se raduje zbog napada na francusku metropolu Pariz i prijete novim nasiljem, piše Independent.

militanti

Islamska država je objavila novi zastrašujući snimak na kom se veličaju teroristički napadi u Parizu i izdaju upozorenja da će džihadisti opet “udariti u srce” glavnog grada Francuske.

Snimku je objavila ISIL-ova ćelija Furat Media arm, a prikazuje dva militanta koji na francuskom jeziku govore o tome kako se osjećaju nakon terorističkih napada u kojima je ubijeno više od stotinu ljudi.

Također pokazuje slike i snimke posljedica pucnjava koje je vidio cijeli svijet, uključujući i snimku razmjene vatre između policije i napadača te fotografije krvave scene u dvorani Bataclan.

Video također prikazuje osjećaj panike u Parizu nakon napada, kratke snimke ljudi koji bježe s glavnog gradskog trga nakon incidenta koji se kasnije pokazao kao lažni alarm.

Prema “Site intel monitoring“ grupi, militanti ISIL-a žele napade u Parizu opravdati francuskim zračnim napadima u Siriji. Borci u snimci prijete daljnjim nasiljem i muslimane u Francuskoj mole da budu strpljivi.

Izvor: novi.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: