Objavljeno: 09.10.2016 u 7:56 | Crna Hronika, Svijet | Komentara:

STATUS OVE NOVOSAĐANKE POTRESAO JE INTERNET: Sijeku mu burmu, ja ga držim za ruku!

Ispovijest žene čiji je suprug doživio tešku saobraćajku na motoru natjerala je mnoge da se zamisle.

nesreca

“Drugog septembra, moj Nikola je imao ozbiljan udes, na putu Inđija-NS. Vozio je motor, imao kompletnu opremu, nigdje nije pogriješio. Stariji čovjek je iz suprotnog smijera naglo skrenuo na pumpu sa Nikoline desne strane, preko pune linije. U sekundi se našao ispred njega! U 16h mi je stigao SMS: “Nikola imao udes“. Počeo je pakao“, prisjeća se ona, piše “kurir.rs”.

Prevezen je u Urgentni, prve riječi su mu bile “Izvini, Gago“. Uslijedila su hitna snimanja, pregledi.

“Sijeku mu burmu, ja ga držim za ruku… Blijed, izmučen, u bolovima. Dijagnoza: prelom butne kosti, koljena i potkoljenice desne noge i nekoliko preloma desne šake. Kreće na ortopedsku operaciju… Pada u šok, dijagnoza – unutrašnje krvarenje. Umjesto ortopedske, ide na abdominalnu operaciju. U stomaku preko dva litra krvi iz crijeva. Šav 23 kopče. Šok soba, na aparatima, ugrožen život… agonija! Djeca. Nina i Jovana, njegova mama, sestra… svima treba da kažem. Gdje da idem, koga da zovem“, prepričava pakao kroz koji je prošla.

Sutradan je i dalje sve bilo neizvijesno, ortopedske operacije su se odlagale do daljnjeg.

“Na transfuziji… Jutro kada sam ga vidjela. Bez svijesti je. Dan kada mi je prije 7 godina umro tata. Drhtim. Umirem. On je moj život. Budi se oko podneva, u bolovima… butna kost krvari, ali je slab za narednu operaciju. Posjete šok sobi. Sati čekanja za minute u kojima smo zajedno. Suze. Moje i njegove. Curice pate. U srcu sreća, jer je živ!“

Uslijedila je nova operacija i ugradnja šipke od 40 centimetara, dok su druge odložene.

“On je nepokretan. Tužan. Bolan. Viđam ga, svaki dan ima samo taj jedan smisao – da budemo zajedno. Treća operacija. Fiksator na koljenu. Bol. Četiri naredna mjeseca sa tim. Štake ne može da koristi zbog preloma šake. Posao, djeca, Nikolin posao (jer smo porodična firma), birokratija, škola septembarska (8. i 4. razred), predavanja, zaposleni, računi…“, navodi ona dalje.

Njena poruka svim vozačima glasi:

“Do sada je automobilom prešao preko 700.000km a motorom, koji vozi 8 godina oko 50.000km. Ima iskustva, nije klinac, uvijek je bio odgovoran. Teško, teško, teško. Čim prohoda idemo da kupimo nove burme. Pišem vam jer možda vozite motor, možda planirate da ga kupite, imate drage ljude koji voze ili planiraju da ga kupe.

Želim vam da NIKAD ne iskusite ovaj bol i tugu. Molim vas razmislite, na motoru ništa nije do vas. Život nema cijenu. Suze voljenih su preskupe. Volite sebe i druge i mislite o bezbijednosti. Kupite sigurniji auto. Ove stvari se ne događaju drugima, mogu se desiti bilo kome. Ne želim da se dese vama“, zaključila je Gaga.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: